Restaurace Adéla byla slavnostně otevřena v červenci roku 2004 jako první nekuřácká restaurace v Třeboni. Název „Adéla“ nese dle masožravé rostliny rosnatky (Drosera) ze známého českého filmu „Adéla ještě nevečeřela“, která roste také na rašeliništích v okolí Třeboně.

Rezervace stolů on-line

Restaurace Adéla

Denně11:00 - 22:00

Restaurace dnes nabízí koncept otevřené kuchyně, moderní gastronomii, rybí speciality, speciální týdenní sezonní nabídky. Součástí je venkovní terasa i letní zahrádka nad Zlatou stokou, dále pak dva salonky (salonek Zlatá stoka a salonek Adéla). Kapacita samotné restaurace je 80 osob. 

Naše nabídka

Prohlédněte si nabídku naší restaurace a navštivte nás

JEDNOTNÁ CENA 142 Kč

 

Pondělí    11.11.2024

Polévka s masovou rýží (Al: 1,3,7,9,13)

MENU 1:   Hovězí maso v mrkvi, vařené brambory  (Al: 1)
MENU 2:   Špagety s česnekem a papričkami, salát (Al: 1,3,7)                                                                      

Úterý       12.11.2024

Polévka nudlová  (Al:1,3,7,9,13)

MENU 1:   Hovězí pečeně svíčková, houskové knedlíky   (Al:1,3,7,9)                                                    MENU 2:   Zapečené francouzské brambory s uzeninou   (Al:1,3,7)                          

 

Středa      13.11.2024

Polévka gulášová   (Al:1,3,7,9,13)

MENU 1:    Vepřové maso pečené, dušené kedlubny, bramborové knedlíky  (Al:1,3)                          MENU 2:    Kuřecí kostky v indické omáčce, basmati rýže  (Al:1,7)                                             

 

Čtvrtek    14.11.2024

Polévka hlubocká   (Al:1,3,7,9,13)

MENU 1:    Vepřová pečeně s medem a hořčicí, kuskus   (A1:1,10)                                                      MENU 2:    Krůtí prsa na rozmarýnu, vařené brambory (Al: 1)                                                    

                                                                                             

Pátek        15.11.2024

Polévka kapustová   (Al:1,3,7,9,13)

MENU 1:   Smažený vepřový řízek, bramborový salát lehký  (Al: 1,3,7,9,10)                   
MENU 2:   Tilápie pečená na másle, pečená červená řepa, dip    (Al: 4,7)                                                                                                

Sobota      16.11.2024

Polévka bramborová  (Al: 1,3,7,9,13)

MENU 1:   Guláš mexický, dušená rýže (Al:1)                                                                 
MENU 2:   Sázená vejce, čočka na kyselo, okurka  (AL.1,3)                                                                                                              

Neděle      17.11.2024 

Polévka krupicová   (Al:1,3,7,9,13)                                                             

MENU 1:   Bratislavská vepřová pečeně , houskové knedlíky  (Al: 1,3,7)                                              MENU 2:   Zapečené brambory se zeleninou    (Al: 1,3,7)

 

Nabídka platí do vyprodání.

 

 

Jídelní lístek

Studené předkrmy

  • 75 g Paštika z uzených ryb s křenovým máslem opečená bagetka (1,4,7) 
  • 80 g Marinovaná vepřová panenka v medu a bylinkách, opečená bagetka (1)                

Polévky

  • 0,25 l Hovězí vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi (1,3,9,10) 
  • 0,25 l Polévka dle denní nabídky 
  • 0,25 l Třeboňská rybí polévka s krutony z bílého pečiva (1,4,7,9,10)      

Teplé předkrmy

  • 75 g   Pečené kapří mlíčí na bylinkovém másle, toast (1,4,7) 
  • 100 g Rozpečený sýr Brie s hrozny a oříšky, opečený toast (1,7,8,10,12)            

Rybí speciality

  • 200 g Filet z candáta na bylinkovém másle (4,7) 
  • 200 g Třeboňský kapr na grilu se zelím z červené řepy (4,7) 

  • 200 g Filátko ze pstruha s mladým špenátem (4,7) 

  • 200 g Filátko ze štiky na šalvějovém másle (4,7) 
  • 200 g Smažené kapří hranolky s česnekovým dipem, kváskový chléb (1,4,6,7,9,10,13) 

Minutky z kuřecího masa

  • 200 g Kuřecí prsíčko s pepřovou omáčkou (7,9) 
  • 200 g Kuřecí prsíčko se schwarzwaldskou šunkou a grilovanou cuketou (7) 

Hovězí speciality

  • 200 g Hovězí flank steak na salátku (7,10) 
  • 200 g Hovězí flank steak s pepřovou omáčkou (7,9) 
  • 100 g Tatarský biftek z falešné svíčkové se čtyřmi topinkami (1,3,9,10)

Pozn.: Tatarský biftek je připravován pouze na výslovné přání zákazníka.

Vepřové speciality

  • 200 g Špalíčky z vepřové panenky s hříbkovou omáčkou (1,7,9) 
  • 200 g Vepřová panenka s cukrovým hráškem (7) 

Bezmasá jídla

  • 300 g Rizoto z tarhoni s ředkvičkou, cukrovým hráškem a bryndzou (1,7) 
  • 300 g Domácí špecle s listy mladého špenátu, smetanou a parmezánem (1,3,7) 

Saláty

  • 300 g Ceasar salát s kuřecím masem, toast (1,4,7,10) 

  • 200 g Malý zeleninový salát 
  • 300 g Uzený pstruh podávaný s variací mladých salátů, s ředkvičkou a citronovým dresinkem, toast (1,4,10) 

Přílohy

  • 200 g Šťouchané brambory s petrželkou (7) 
  • 200 g Bramborová kaše (7) 
  • 200 g Opečené brambory ve slupce (7) 
  • 200 g Smažené hranolky 
  • 200 g Grilovaná zelenina 
  • 200 g Domácí špecle
  • 1 ks Bageta s bylinkovým máslem (1,7) 
  • 200 g Kváskový chléb (1) 

Omáčky

  • 50 g Domácí tatarská omáčka (3,10) 
  • 50 g Česnekový dip (7) 
  • 50 g Jogurtový dip s mátou a citronem (7)

Dezerty

  • 100 g Čokoládová pěna s ovocem (6,7) 
          Domácí zákusky a dezerty vlastní výroby dle denní nabídky.
 

Dětský jídelní lístek

Polévky

  • 0,15 l Hovězí vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi (1,3,9,10) 
  • 0,15 l Třeboňská rybí polévka s krutony z bílého pečiva (1,4,7,9,10) 

Hlavní jídla

  • 100 g Candát na bylinkovém másle (4,7) 
  • 100 g Kuřecí steak přírodní s demi glace omáčkou (9) 
  • 85 g Smažené kuřecí nugetky ( 1,3,7) 
  • 2 ks Lázeňská palačinka s ovocným rozvarem, zmrzlinou a šlehačkou (1,3,7) 

Přílohy

  • 150 g Šťouchané brambory s petrželkou (7) 
  • 150 g  Bramborová kaše (7) 
  • 150 g Smažené hranolky 

Omáčky

  • 50 g Domácí tatarská omáčka (3,10) 

Dezerty

  • 100 g Čokoládová pěna s ovocem (6,7) 
Domácí zákusky a dezerty vlastní výroby dle denní nabídky

K pivu a vínu

  • 100 g Pražené mandle (8) 
  • 100 g Slané oříšky (8)                                                        
  • 80 g   Pistácie (8)                                                                                                   

Nápojový lístek

Aperitivy

Osvěžující aperitiv na naše doporučení

  • 0,15 l Koktejl "Adéla" (12) 
  • 0,15 l Bohemia sekt (12) 

Tradiční aperitivy

  • 0,05 l Campari Bitter, pomeranč
  • 0,1 l Cinzano Bianco, citron 
  • 0,1 l Cinzano Rosso, citron 
  • 0,1 l Cinzano Extra Dry, oliva 

Bílá vína rozlévaná

  • 0,2 l  Rulandské bílé & Sylvánské zelené, polosuché, VÍNO HRUŠKA (12) 
  • 0,2 l  Veltlínské zelené, suché, VÍNO HRUŠKA (12) 

Červená vína rozlévaná

  • 0,2 1 Rulandské modré&Dornfelder, suché, VÍNO HRUŠKA (12) 
  • 0,2 1 Frankovka, suché, VÍNO HRUŠKA (12) 

Růžová vína rozlévaná

  • 0,2 l  Zweigeltrebe&Frankovka Rosé polosuché, VÍNO HRUŠKA (12) 

Sekty

  • Dle nabídky z vinného lístku

Destiláty, likéry

  • 4 cl Tuzemák 
  • 4 cl Griotka 
  • 4 cl Vaječný likér (3,7) 
  • 4 cl Peppermint likér 
  • 4 cl Amaretto (8) 
  • 4 cl Berentzen – jablko / hruška 
  • 4 cl Fernet Stock, Fernet Stock citrus 
  • 4 cl Becherovka, Becherovka lemond 
  • 4 cl Vodka Finlandia 
  • 4 cl Vodka Absolut 
  • 4 cl Baileys (7) 
  • 4 cl Gin Beefeater 
  • 4 cl Absinth 
  • 4 cl Jägermeister 
  • 4 cl Cointreau 
  • 4 cl Bacardi 
  • 4 cl Brugal 
  • 4 cl Zacapa 23
  • 4 cl Diplomatico Reserva Exclusiva 

Pravé moravské pálenky (R. Jelínek)

  • 4 cl Slivovice 
  • 4 cl Hruškovice 
  • 4 cl Třešňovice 
  • 4 cl Meruňkovice 

Tequila

  • 4 cl Tequila Olmeca Silver, sůl, citron 
  • 4 cl Tequila Olmeca Gold, skořice, pomeranč 

Cognac

  • 4 cl Hennessy V.S 
  • 4 cl Martell V.S.O.P. 
  • 4 cl Godet Fine Pearadise 

Whisky

  • 4 cl Johnnie Walker 
  • 4 cl Ballantine's 
  • 4 cl Ballantine's, 17letá 
  • 4 cl Ballantine´s 12 letá
  • 4 cl Chivas Regal 
  • 4 cl Tullamore Dew 
  • 4 cl Jameson 
  • 4 cl Jack Daniels 

Bourbon

  • 4 cl Jim Beam 

Brandy

  • 4 cl Napoleon Brandy 
  • 4 cl Metaxa 5* 
  • 4 cl Metaxa 7* 

Lázeňské likéry

  • 4 cl Černé zlato (huminové látky, detoxikace, antivirová prevence) 
  • 4 cl Aubertovka (hořká bylinná lihovina) 
  • 4 cl Brusinka (vodka s léčivými výtažky brusinky) 

Pivo

  • 0,3 l Regent 11°, točené (1) 
  • 0,5 l Regent 11°, točené (1) 
  • 0,3 l Regent 13°- Petr Vok, točené polotmavé (1) 
  • 0,5 l Regent 13°- Petr Vok, točené polotmavé (1) 
  • 0,3 l Plzeňský Prazdroj 12°, točené (1) 
  • 0,5 l Plzeňský Prazdroj 12°, točené (1) 
  • 0,3 l Radegast Birell, nealkoholické pivo sudové (1) 
  • 0,5 l Radegast Birell, nealkoholické pivo sudové (1) 
  • 0,3 l Radegast Birell pomelo, nealkoholické pivo sudové (1) 
  • 0,5 l Radegast Birell pomelo, nealkoholické pivo sudové (1) 

Nealkoholické nápoje

  • 0,33 l Coca-Cola 
  • 0,33 l Fanta pomeranč
  • 0,33 l Sprite 
  • 0,33 l Roemerguelle 
  • 0,33 l Roemerquelle citronová tráva 
  • 0,25 l Kinley Tonic water, Kinley ginger ale
  • 1 l Džbán stolní vody s citrónem 

Džusy

  • 0,3 l (dle nabídky) 

Teplé nápoje

  • 0,2 l Čaj dle nabídky 
  • 0,2 l Grog (0,04 l Tuzemák), citron 
  • 0,2 l Vinný punč s ovocem (0,04 l) 
  • 0,2 l Svařené víno bílé / červené 
  • 0,2 l Horké jablko 
  • 0,15 l Horká čokoláda se šlehačkou (7) 
  • 0,2 l Horká brusinka (0,04l) 
  • 0,2 l Horká griotka (0,04l) 
  • 1 ks Med 

Kávy

  • Ristretto (15 ml) 
  • Espresso (7) 
  • Cappuccino (7) 
  • Latte macchiato (7) 
  • Turecká káva 
  • Vídeňská káva (7)
  • Alžírská káva - s vaječným likérem a šlehačkou (3,7) 
  • Irská káva - s whisky a šlehačkou (7)

Bílá vína


Ryzlink vlašský
Druhá nejpěstovanější odrůda v Čechách, vyžaduje teplé lokality. Suché, osvěžující víno s ovocito-minerální aromatickou a vyváženou kyselinkou a zbytkovým cukrem

  • Ryzlink vlašský, moravské zemské, suché (Vinařství ZD Němčičky)


Rulandské šedé
Odrůda pochází z Francie, barva je sytější žlutozelená, s chlebovou vůní, která přechází do vůně ušlechtilých plísňových sýrů. V chuti jsou cítit lískové oříšky. Víno je harmonické se středně dlouhým dozníváním.

 

  • Rulandské šedé, moravské zemské, polosuché (Vinařství Dufek Svatobořice - Mistřín)
  • Rulandské šedé, pozdní sběr, polosuché (Vinařství Spěvák, Velké Bílovice)


Hibernal
Intenzivní vůně připomíná vůni limetky, ananasu, citrusů a červeného rybízu. Plná ovocná chuť s tóny grapefruitu s příjemným zbytkem cukru a svěží kyselinkou vytváří jedinečné víno i pro delší ležení na láhvi.

  • Hibernal, kabinet, polosuché (VÍNO HRUŠKA)


Chardonnay
Krásná ovocná lískooříšková vůně až s nádechem mléčného kokosu, což je známkou spontánního kvašení vína v novém XXL dubovém sudu a následné kupáže s druhou částí vína, vyrobeného řízeným kvašením.

  • Chardonnay, pozdní sběr, suché (VÍNO HRUŠKA)

Červená vína

Frankovka
Rubínová barva, kořenitost spojená s ovocností a jemná peckovina vytváří extraktivní víno s nádechem ostružin a višní.

  • Frankovka, jakostní, suché (VÍNO HRUŠKA)

 

Cabernet Moravia 

Plné červené víno s typickými jemnými tóny zeleného pepře a černého rybízu.

  • Cabernet Moravia, moravské zemské, suché (Vinařství Čech, Tvrdonice)


Cabernet Sauvignon
Toto víno má intenzivní rudou barvu, typickou bylinně ovocnou vůni s tóny černého
rybízu, fialek a cedrového dřeva. Chuť je mohutná, komplexní, zakulacená zráním vína
v dubových sudech.

  • Cabernet Sauvignon, pozdní sběr, suché (Vinařství Štěpán Maňák, Žádovice)

 

Svatovavřinecké
Granátový odstín, pikantní chuť s ovocnými tóny višně, zralé švestky až povidel. Harmonicky vyvážené s lehkou ovocností a zralými taniny připomínajícími pražené kávové zrno.

  • Svatovavřinecké, pozdní sběr, polosuché (VÍNO HRUŠKA)

 

Šumivá vína

Charmat de Vinselekt
Šumivé víno vyrobené metodou charmat (technologie výroby šumivých vín, kdy druhotné kvašení probíhá ve velkých tlakových nádobách). Expresivní květinovo-dropsové aroma provází svěží kyseliny s jemným a dynamickým perlením.

  • Charmat de Vinselekt (brut, demi sec) - Vinselekt Michlovský, Rakvice

 

Frizzante Hibernal
Nové odrůdové frizzante „Hibernal“ evokuje plnou ovocnou vůni ananasové šťávy, limetky a čerstvého pomela. Osvěžující a dominantní chuť grapefruitu přináší nezaměnitelný a originální prožitek..

  • Frizzante Hibernal, suché (VÍNO HRUŠKA)


Frizzante Děvín&Muškát
Tato odrůda ve spojení s výraznějším aromatickým profilem nabízí unikátní styl. Rozinkově sladší aroma s náznakem medu a bezinkového sirupu příjemně doplní Muškát Moravský, který nese znaky citrusů a čerstvého ananasu..

  • Frizzante Děvín&Muškát moravský, polosuché (VÍNO HRUŠKA)

 

  • Viante Frizzante 0% alkoholu

Perlivý nápoj z bílého dealkoholizovaného vína, zlatavé barvy, intenzivější aroma muškátového květu a citrusů jsou typické znaky Viante Frizzante.
Viante je plnohodnotné víno bez alkoholu. Vzniká z klasického vína odstraněním alkoholu ve vakuové komoře při nízkém tlaku a teplotě do 30°C.

  • Viante Frizzante nealko (VÍNO HRUŠKA)

 

Svatby

Nabízíme Vám v našich prostorách konání svatebních hostin včetně pečení svatebního cukroví a dále možnost nechat se oddat v altánu před restaurací. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Otevřeno denně 11 — 22 hodin

 

Kontakt

  • Telefon: +420 384 754 436
  • Odpovědný vedoucí: Kamil Čechal, e-mail: adela@berta.cz

Aktuální informace

Důležité novinky nebo lázeňský časopis k ranní kávě

Lázně Aurora

Je tu ŠŤASTNÁ HODINKA na wellness procedury

Jedinečná sleva 20 % na vybrané procedury Fyziocentra LD Aurora pouze 11. a 12. listopadu.

Více informací
Slatinné lázně Třeboň

Speciální akce pro klienty zdravotních pojišťoven

Speciální akce pro klienty zdravotních pojišťoven v třeboňských lázních.

Více informací
Lázně Aurora

Plavecká výuka žáků ZŠ Třeboň

Vážení hosté,

dovolujeme si Vás informovat, že vnitřní bazény Třeboňského vodního světa budou z důvodu konání plavecké výuky žáků ZŠ Třeboň od 4. listopadu do 5. prosince každé pondělí až čtvrtek vždy od 8.00 do 10.00 hodin uzavřeny. Děkujeme za pochopení.